ladataan Ladataan. Odota, ole hyvä.

Aloita ajoissa - opas omistajan- ja sukupolvenvaihdoksiin

Suomessa on yhteensä yli 330 000 yrittäjää, ja vuoteen 2023 mennessä noin 28 000 yritystä on tulossa myyntiin ja lähes 15 000 yritystä siirtyy seuraavalle sukupolvelle. Näitä tapauksia varten olemme koostaneet kirjasen Aloita ajoissa – Yrityksen omistajan- ja sukupolvenvaihdoksen opas.

Vaikka yritystoiminnasta luopuminen tai eläkkeelle siirtyminen on suunnitelmissa vasta kaukana tulevaisuudessa, kannattaa kuitenkin suoda pieni ajatus asialle. Oppaassa kerromme miten voit hyvissä ajoin valmistautua tulevaan. Miettiä yhtiömuotoa tai virittää yritys parhaaseen mahdolliseen myyntikuntoon.

Sanotaan, että yrityksestä luopuminen on lähes 90-prosenttisesti tunnetta ja vain kymmenes silkkaa tekniikkaa. Ja kun tunteet ovat pelissä, on otettava huomioon myös perheenjäsenet ja muut läheiset, sekä mahdolliset yrityksen jatkajat. Miten omistajan- tai sukupolvenvaihdos toteutetaan niin, että kaikki ovat tyytyväisiä, niin yritystä jatkava lapsi, hänen sisaruksensa kuin yrityksen ostava kilpailija tai entinen työntekijä? Miten tuetaan jatkajaa tai uutta omistajaa sinun elämäntyösi säilyttämisessä ja eteenpäin viemisessä?

Oppaan myötä haluamme antaa sinulle hieman ajateltavaa ja toivomme, että kun asia on ajankohtainen, nyt tai parin vuoden päästä, otat meihin yhteyttä.

Aloita ajoissa -opas yritysten omistajan- ja sukupolvenvaihdoksiin

 

Pohjanmaan-Yrityspörssi - Oikea kauppapaikka yrityksen myyntiä tai ostoa suunnittelevalle!